SORU TARZINDAN UZAK

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ BULANIK BELEDİYESİ 27 TEMMUZ 2011 ÇARŞAMBA

Soru

Sayın hocam belediyede daimi işçi olarak Mali Hizmetler Müdürlüğünde uzun zamandır çalışmaktayım. Lise mezunuyum şuan Kamu Yönetimi okuyorum

657 sayılı DMK nun işe gelindiği gibi yorumlanan bir maddesi vardır. "Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları" başlıklı 92'nci maddenin ikinci fıkrası, memurluktan çekilenlerin atanmaları yerine memur olmayanların memurluğa atanması hususunu düzenlemiştir. Fıkra aynen şu şekildedir: " 657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." Kimler 657 ye tabi değildir? Hakim ve savcılar, subaylar, uzman erbaşlar, KİT lerdeki personelden memur olmayanlar, Öğretim görevlileri (Araştırma görevlileri, okutmanlar) 4/B ye tabi personel, Geçici personel ve İşçiler.

Belirtmiş olduğumuz statülerdekilerin hepsi ayrı bir personel kanununa tabidir. Madde ayrı bir personel kanununa tabi olma kıstasını, "657 ye tabi olmayanlar" diyerek ifade etmektedir.

Ben de bu maddeden yola çıkarak belediyemiz de norm kadro standartlarına göre boş memur kadrosuna atanabilir miyim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

Rayif DİLEK, Muhasebe Personeli - İşçi Bulanık Belediyesi - Bulanık / MUŞ

Cevap